DrupalJam 2014,Zen and the art of Drupal

DrupalJam 2014 heeft dit jaar grote ambities: meer verbreding en meer verdieping. DrupalJam 2014 zal garant staan voor een mix van hardcore Drupal en nieuwe website technologiën. Ancilla Tilia van de Piraten Partij spreekt over privacy en Jan Willem Tulp verzorgt de keynote over prachtige data visualisatie. Daarnaast zal Drupal oprichter, voorzitter en internationaal ondernemer Dries Buytaert via een livefeed een Q&A track doen. Het programma staat verder vol van technische Drupal insights, inspirerende web tracks en de Guru Bar waar nieuwkomers en specialisten lastige vragen kunnen stellen aan bekende ontwikkelaars.

Stichting Drupal Nederland lanceert Partnerprogramma

De Stichting Drupal Nederland (SDN) lanceert haar Partnerprogramma om de Drupal community sterker te maken. Door de introductie van dit Partnerprogramma creëren we de mogelijkheid meer te doen voor de Nederlandse Drupal Community.

Drupal doorbreekt de grens van 1 miljoen websites

De Drupal Association maakt bekend dat er wereldwijd meer dan 1 miljoen websites op het open source CMS Drupal draaien. Op 15 februari stond de automatische index van Drupal websites op Drupal.org op 1.005.489 websites.

Stichting Drupal Nederland zoekt nieuwe bestuursleden

Wegens afloop van de zittingstermijn van het huidige bestuur is Stichting Drupal Nederland op zoek naar nieuwe bestuursleden. Concreet zoeken we invulling voor de functies van secretaris, penningmeester en algemeen lid.

Drupal evenement organiseren? Wij helpen je graag!

Een on-line community is leuk, maar elkaar in levende lijve ontmoeten is leuker. Stichting Drupal Nederland ziet graag dat er regelmatig kleinere en grotere Drupal-evenementen worden georganiseerd. Misschien het jij ideeën voor een evenement, bijvoorbeeld bij jou in de buurt, of misschien voor (potentiele) Drupal-gebruikers in heel Nederland. Als Stichting Drupal Nederland willen we je daarbij helpen. Hieronder vind je de meest voorkomende vragen.

DrupalCon Amsterdam 2014


Maanden geleden werden twee leden van de Stichting Drupal Nederland (Baris Wanschers en Bert Boerland) en  oud bestuurslid Roy Scholten benaderd door de Drupal Association. Of we een geheim konden bewaren en of we zouden willen meewerken aan het organiseren van de DrupalCon 2014 in Amsterdam, Nederland.

Financieel Resultaat DrupalJam 2013

Met dit overzicht geven we openheid van zaken omtrent het financiële resultaat van de DrupalJam. Dit past bij het open karakter van de Stichting Drupal Nederland (SDN) om in dienst te zijn van de Nederlandse Drupal community.

Stichting Drupal Nederland en SDBN promoten samen Drupal

In April 2013 is de SDBN (Stichting Drupal Bedrijven Nederland) opgericht. In afkortingen verschillen SDBN en SDN maar één letter, in volledige naam één woord. Toch zit er een verschil in wat de Stichting Drupal Nederland en de SDBN doen. Beide stichtingen hebben als doel Drupal te promoten, echter ze doen dit vanuit verschillende invalshoeken, met verschillende belangen en via verschillende kanalen.

SDN corrigeert media bij foutieve berichtgeving over Drupal.org hack

Vorige week donderdag was het groot nieuws in de Drupal Community; de avond ervoor was Drupal.org gehacked via third party software op de Drupal.org servers.

Pagina's

Abonneer op Stichting Drupal Nederland RSS